luni, martie 07, 2011

VIATA ARE O MIE DE FEŢE


In aceasta dimineata am vazut pe internet o reclama care sublinia  propozitia "Viata are o mie de feţe"...
Mi s-a parut interesant acest mesaj pentru ca m-a dus cu gandul la cotidian, la ce se intampla in circuitul in care traim...acest cerc in care ne jucam rolurile mai bine sau mai rau...
Fiecare an este diferit, fiecare una este altfel, fiecare saptamana ne prinde facand altceva, fiecare ora este diferita, fiecare minut noi il petrecem in mod diferit, fiecare secunda se scurge altfel...de cate ori au observat oamenii acest lucru?
Traim in lumea vitezei, in care avem din ce in ce mai putin timp...ne ocupam de atat de multe lucruri incat nu realizam ce si sum se scurge langa noi. Suntem mereu in lupta cu timpul in loc sa il facem prietenul nostru.
Vi s-a intamplat vreodata sa aveti 2 saptamani identice, sa faceti acelasi lucru continuu? Nu cred!
Fiecare dimineata ne arata cate o faţa  a vietii...dar noi suntem prea grabiti sa ne trezim, sa facem un dus, sa servim micul dejun si apoi sa plecam in graba spre diferite locuri...
Dupa-amiaza pentru unii nici nu exista...se cufunda in munca atat de mult incat uita si de masa de pranz.
Iar seara, hmm...seara, odata ajunsi acasa, nu mai este timp, eventual, de un dus si apoi se arunca in pat extrem de obosit si adoarme instantaneu.
Aici, de fapt vorbim de feţe pe care oamenii le-au creat vieţii, ignorînd naturaleţea unei vieţii, ignorînd zambetele, fericirea, bucuria fiecărui moment al zilei si de ce nu, al noptii...Undemai este LIBERTATEA NOASTRA? Totul in lumea aceasta are o mie de feţe...TOTUL...

Este normal sa fie si bine si rau in viata, pentru a se crea o balanta a clipelor, a timpului si insusi a naturii umane. Dar, majoritatea  oamenilor nu vad decat faţa neplacuta a vietii...ei nu stiu decat sa planga, sa se intrebe de ce tocmai ei au acele probleme, de ce este greu sa le gaseasca o rezolvare, etc.
La fel am fost si inca sunt si eu, dra intre timp am invatat ca gravitatea si dificultatea unei probleme numai noi o realizam. Probleme, in realitate, sunt toate la fel dar modul in care le abordam si in care le privim le face mai mari sau mai mici. Nu trebuie sa incercam sa ne cautam, noua insine scuze ci solutii...Timpul este pretios, de aceia, depinde de noi cat de repede gasim solutii si cum putem vedea pozitiv toate feţele vietii.
Un om cu scoala vietii, cu adevarata experienta nu este decat cel care a invatat cum sa faca favorabile toate feţele vietii.
Mie imi este inca greu sa fac acest lucru dar incerc din rasputeri sa favorizez tot timpul pentru mine...mai am multe de invatat si voi de asemenea!!!
Mult succes!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu