luni, martie 07, 2011

VIATA ARE O MIE DE FEŢE


In aceasta dimineata am vazut pe internet o reclama care sublinia  propozitia "Viata are o mie de feţe"...
Mi s-a parut interesant acest mesaj pentru ca m-a dus cu gandul la cotidian, la ce se intampla in circuitul in care traim...acest cerc in care ne jucam rolurile mai bine sau mai rau...
Fiecare an este diferit, fiecare una este altfel, fiecare saptamana ne prinde facand altceva, fiecare ora este diferita, fiecare minut noi il petrecem in mod diferit, fiecare secunda se scurge altfel...de cate ori au observat oamenii acest lucru?
Traim in lumea vitezei, in care avem din ce in ce mai putin timp...ne ocupam de atat de multe lucruri incat nu realizam ce si sum se scurge langa noi. Suntem mereu in lupta cu timpul in loc sa il facem prietenul nostru.
Vi s-a intamplat vreodata sa aveti 2 saptamani identice, sa faceti acelasi lucru continuu? Nu cred!
Fiecare dimineata ne arata cate o faţa  a vietii...dar noi suntem prea grabiti sa ne trezim, sa facem un dus, sa servim micul dejun si apoi sa plecam in graba spre diferite locuri...
Dupa-amiaza pentru unii nici nu exista...se cufunda in munca atat de mult incat uita si de masa de pranz.
Iar seara, hmm...seara, odata ajunsi acasa, nu mai este timp, eventual, de un dus si apoi se arunca in pat extrem de obosit si adoarme instantaneu.
Aici, de fapt vorbim de feţe pe care oamenii le-au creat vieţii, ignorînd naturaleţea unei vieţii, ignorînd zambetele, fericirea, bucuria fiecărui moment al zilei si de ce nu, al noptii...Undemai este LIBERTATEA NOASTRA? Totul in lumea aceasta are o mie de feţe...TOTUL...

Este normal sa fie si bine si rau in viata, pentru a se crea o balanta a clipelor, a timpului si insusi a naturii umane. Dar, majoritatea  oamenilor nu vad decat faţa neplacuta a vietii...ei nu stiu decat sa planga, sa se intrebe de ce tocmai ei au acele probleme, de ce este greu sa le gaseasca o rezolvare, etc.
La fel am fost si inca sunt si eu, dra intre timp am invatat ca gravitatea si dificultatea unei probleme numai noi o realizam. Probleme, in realitate, sunt toate la fel dar modul in care le abordam si in care le privim le face mai mari sau mai mici. Nu trebuie sa incercam sa ne cautam, noua insine scuze ci solutii...Timpul este pretios, de aceia, depinde de noi cat de repede gasim solutii si cum putem vedea pozitiv toate feţele vietii.
Un om cu scoala vietii, cu adevarata experienta nu este decat cel care a invatat cum sa faca favorabile toate feţele vietii.
Mie imi este inca greu sa fac acest lucru dar incerc din rasputeri sa favorizez tot timpul pentru mine...mai am multe de invatat si voi de asemenea!!!
Mult succes!

Romania economica cu efecte sociale


Romania. Ce mai inseamna Romania in ziua de astazi? Cum mai este vazuta in ochii strainilor sau a romanilor plecati in strainatate? Si cel mai important, cum este vazuta in randul oficialilor straini, de care tara noastra este dependenta?
Romania in cifre este inspaimantatoare.
Pe scurt, avem pretentii mari  dar ratam sansele oferite, cream sperante dar alunecam in jos din ce in ce mai mult. Si cine credeti ca este responsabil de asa ceva?
La inceputul crizei financiare, tara noastra era  un exemplu pentru vecinele Ungaria si Bulgaria, fiind pe o pozitie superioara. A trecut un an si trei luni, un an care s-a resimtit in buzunarul romanului, un an care a bagat spaima in angajati si care a strans cureaua numai la rangul "inferior" al tarii.
Acum, Romania cea mareata este de domeniul trecutului. Vecinii unguri au reusit sa demonstreze ca pot face fata cu brio caderii financiare.

" Acum (Ungaria) este un model pentru felul in care a reusit sa faca faţa crizei economice. Ba chiar, guvernul de la Budapesta si-a permis sa refuze banii de la Fondul  Monetar  International (FMI), tara fiind capabila sa-si acopere singura necesitatile financiare." , scrie Forbes.
In momentul de fata Romania este mai mult decat dependenta de banii din fonduri externe. Tara noastra asteapta sa primeasca urmatoarele transe de imprumut in valoare de 2,3 miliarde de euro.
Nici fata de bulgari nu mai stam bine. Impozitul forfetar si fiscalitatea din tara noastra au facut ca afaceristii sa renunte la investitii in Romania si sa se indrepte catre Bulgaria.
CE S-A INTAMPLAT DE FAPT IN CELE TREI TARI PUSE IN DISCUTIE?
UNGARIA :
- Guvernul de la Budapesta aflat in pragul falimentului, a redus drastic, cheltuielile: inghetarea salariilor bugetarilor, reducerea pensiilor, majorarea varstei de pensionare la 65 de ani.
Efect: Reducerea deficitului pe anul 2009 sub nivelul de 4% din PIB
- Executivul maghiar a refuzat cea de-a cincea transa de finantare externa, in valoare de un miliard de euro.
Efect: Acoperirea necesitatilor financiare ale tarii din fondurile disponibile.
- Ungaria este prima tara din Uniune care a obtinut ajutor financiar international, in 2008. FMI, UE si Banca Mondiala au acordat Ungariei 20 miliarde de euro.
Efect: Redresare economica a tarii.
- Conducerea maghiara a redus si impozitul pe venit pana la 17 %  dar a majorat TVA de la 20 % la 25%
Efect: Reducerea dependentei de finantarea externa.
BULGARIA:
- Bulgarii au stabilit un impozit pe profit de 10% si unul pe divident de 5%.
Efect: Reducerea fiscalitatii care a redusc deficitul economiei bulgare (in 2009 deficitul era de 0,8% din PIB). In prezent, Bulgaria este tara cu cel mai mic nivel de impozitare din UE.
- Conducerea bulgara a taiat cheltuielile guvernamentale cu 15 %.
Efect: Economia bulgara a avut de castigat fara sa se atinga de taxe.
- Bulgaria lucreaza la scaderea TVA-ului, care in prezent este de 20 %.
Efect: Din 2011 TVA se va micsora la 16 %, ceea ce atrage intreprinzatorii.
ROMANIA
- Tara noastra a asteptat cu sufletul la gura aprobarea finantarii externe. FMI a refuzat in noiembrie anul trecut aprobarea celei de-a treia transa de 1,5 miliarde de euro. Ajutorul nesperat, a fost aprobat abia in februarie 2010.
Cauza: Instabilitatea politica a retinut decizia oficialilor FMI.
- Guvernul Boc "a luat in brate" impozitarea, ca o masura care "ar trebui" sa sporeasca bugetul tarii, precum: impozitarea averilor, impozitarea pensiilor, a drepturilor de autor, a veniturilor persoanelor cu handicap si lista ramane deschisa...
Efect: Descurajarea tuturor cetatenilor, a comaniilor, a afaceristilor, etc
- Romania nu a luat exemplul Ungariei, in ceea ce priveste reducerea cheltuielilor bugetare. La noi, aceste cheltuieli au crescut cu 2,4 %, anul trecut, ajungand la 47 miliarde de lei, echivalent a 12 miliarde de euro.
Cauza: Pomenile electorale din 2009  a dus la dezechilibre in bugetul tarii noastre.
- Imprumutul extern  de 20  de miliarde de euro a fost folosit de Romania in finantarea deficitului de plata a pensiilor si a salariilor. Suma a fost insuficienta, insa.
Efect: Ministerul Finantelor s-a imprumutat anul trecut la banci cu peste 15 miliarde de euro. Romania are o datorie publica de 29 % din PIB.
AVERTIZARI DIN PARTEA  UNOR OFICIALI
Daca nu se iau masuri in modul de cheltuire a banului public, o sa ajungem ca si Grecia, IN FALIMENT.
RECOMANDARI PENTRU ROMANIA
"Reducerea deficitului bugetar; atragerea fondurilor europene si o inflatie si dobanzi cat mai mici pe piata bancara", scrie FORBES
CONCLUZIE PRIN COMPARATIE:
Daca in Ungaria defi citul bugetar a fost de 3,9% din PIB, in Romania acesta este de 7,2% din PIB.
Sursa date: FORBES Romania

Teama romanilor de a nu pierde locul de munca


"Locul de munca" este un subiect dureros pentru orice roman, indiferent daca el este activ sau pasiv. In contextul economic in care se afla Romania, forta de munca este extrem de deficitara.
Daca in 2008 Romania reusise sa se mentina pe linia de plutire din punct de vedere economic, odata cu criza economica, tara noastra a suferit foarte mult. Astazi suntem dependenti de banii de la FMI, care oricum nu ajung sa suplimenteze lipsurile create in buget. Ba mai mult, Ministerul Finantelor s-a imprumutat la banci in cursul anului trecut de cinci ori mai mult fata de 2008 pentru a acoperii platile salariilor si a pensiilor. Nimic nu pare a fi extrem de eficient. Atata timp cat cheltuielile bugetare nu se reduc, putem face mii de imprumuturi fara rost.
Cei care au de suferit sunt oamenii care se chiunie sa gasesca un loc de munca si care apoi trag cu dintii de el pentru a nu fi dati afara.
Ce este dispus sa faca romanul pentru asi plati facturile imense?
ORICE. Daca i se cere sa lucreze 20 de ore din 24 posibile, angajatul nostru nu se va opune. In Romana se merge pe premisa: ORDINELE SE EXECUTA NU SE COMENTEAZA.

Asa se face ca peste 50 % din romani, lucreaza suplimentar fara sa fie remunerati pe masura. Dovada cea mai recenta o face site-ul de recrutare MYJOB, care a facut un sondaj online in perioada februarie-martie 2010, pe un esantion de peste 4.000 de respondenti, fiind citat de Mediafax.
De ce se lucreaza in astfel de conditii si de ce nu este controlat acest lucru de autoritati?
Este complicat sa dam raspunsuri. Cel putin pentru a doua parte a intrebarii...prima parte fiind ceva mai clara.
Se pare ca motivele pentru care angajatii sunt nevoiti sa lucreze suplimentar sunt destul de multe: fie acestia se tem sa nu-si piarda locul de munca, fie ca au preluat din sarcinile colegilor concediati in urma restructurarilor.
Dar de ce muncim, pana la urma? Pentru a ne plati doar facturile? Pentru a ne pune doar o paine pe masa?



Avem pretentii de a fi considerati europeni, de talie inalta, vrem respect dar uitam sa ne raspectam noi insine. Traim intr-o  tara democratica, doar pe hartie?
Mai mult de atat, romanii nici nu se mai interneaza in spital. Ei se tem ca un concediu medical ii poate lasa fara loc de munca. Pana unde va merge "mana darnica" a angajatorilor? Dar, pana cand vor mai rezista asa angajatii? Ramane de vazut.
Atata timp cat romanii nu au curajul de a profita de drepturi, angajatorii fac legea. Amenintarile cu concedieri, taieri de salarii sau orice alta masura de constrangere sunt doar cateva din metodele comuniste la care apeleaza foarte multi angajatori.
Fie ca angajatii raman zilnic cateva ore peste program, fie de cel putin doua ori pe saptamana, salariile nu se ridica la nivelul muncii prestate. Asta ca sa nu mai vorbim de tinerii intrati pe piata muncii, care fac voluntariat mai mult decat munca platita.
Romanii uita unul din lucrurile importante atunci cand sunt obligati sa ramana la munca si dupa orele stabilite. Daca o companie face o serie de concedieri, este adevarat ca va economisi bani dar, la fel de adevarat este ca vor ramane sarcini neindeplinite, unde companie pierde destul de mult.
SPECIALISTII AU CATE CEVA DE RECOMANDAT PENTRU ANGAJATI


sursa: ziare.com
"Poate ca esti bombardat din partea managerilor cu mesaje ca ar trebui sa fi recunoscator ca ai o slujba, dar de multe ori exista bani la dispozitie pentru angajatii cu merite" , scrie Forbes.
"Daca randamentul tau este acolo unde trebuie sau depaseste asteptarile, in mod cert ar trebui sa ceri o marire de salariu", spune Dustin Dumas Weeks, autorul cartii "Lessons from a Recovering
Worker Bee".
"Cererea unei mariri de salariu iti aminteste atat tie, dar si sefului cate lucruri ai facut pentru a creste performanta firmei. [...] ", spune Frances Cole Jones, autorul cartii: "Factorul de wow: Cele 33 de lucruri pe care trebuie (sau nu) sa le faci pentru a-ti garanta un avantaj un afacerile de azi" . Autorul a adaugat si faptul ca daca nu faci nimic, sunt sanse ca randamentul tau pe viitor sa scada.
Pe de alta parte, daca organizatia ta e intr-adevar pe rosu, riscand colapsul total, atunci chiar nu este un moment bun sa ceri mai multi bani.
"Angajatul trebuie sa analizeze atent situatia financiara a companiei inainte sa ceara o marire de salariu", spune Cheryl Palmer, consilier de cariera. "Daca ceri o marire de salariu cand compania de-abia se tine pe picioare, atunci nu numai ca nu o vei primi, dar vrei crea indoieli in mintea angajatorului privind priceperea ta profesionala", mai spune ea.


Gandeste ca seful
Primul lucru pe care trebuie sa il faci este sa gandesti ca seful tau. Sansele sunt ca el sa fie orientat pe rezultate, si asa ar trebui sa fii si tu. Du-te la intalnire cu cifre clare privind munca ta in firma: cifre din vanzari, o lista cu clienti valorosi. Alte contributii pe care le poti mentiona sunt mai putin concrete si pot include modul in care ai imbunatatit serviciul de relaii cu clientii, implementand noi strategii, sau generarea de noi produse si idei.
Cere alternative
Cateodata chiar nu sunt bani, sau daca sunt nu vor sa ti-i dea tie. Motivele posibile sunt multe si nu intotdeauna personale. De exemplu, e posibil ca managementul firmei sa presupuna conditii egale de salarizare pentru angajati. E posibil ca bugetele sa fie inghetate, sau alocate pentru altceva.
"Ne pare rau" nu este un semn sa dai bir cu fugitii. In loc de asta, fii deschis la alte forme de compensatie: mai multe zile de vacanta sau decontari. Cel putin ai inceput discutia cu seful in legatura cu rezultatele tale pentru momentul cand vor fi bani.


Negociaza chiar atunci cand esti nou
Aceste strategii se aplica atunci cand ai deja cativa ani vechime in companie, dar si atunci cand cantaresti o oferta de lucru. Chiar daca esti somer si disperat sa gasesti un loc de munca, este esential sa iti negociezi salariul.
"Cea mai mare greseala pe care o fac oamenii este sa nu negocieze din cauza ca le este prea frica de acest proces - in special femeile", spune Palmer. "Daca oferta este prea mica, o refuza, iar daca este decenta o accepta. Cand ajung la serviciu afla ca sunt platiti mult mai putin decat restul", adauga ea.
Atunci cand incepi discutiile pentru un loc de munca, e bine sa stii care sunt salariile in acest dimeniu. Daca oferta initiala este cu mult mai mica decat ce stiai din cercetari, atrage atentia asupra a cat de bine poti indeplini sau depasi cerintele. Orice ai face, nu discuta despre salariul anterior. In loc, spune "cercetarea mea arata ca salariul pentru acest post, in acest oras, este intre X si Y". Si tine minte, "acela care spune primul o cifra, pierde", avertizeaza Palmer."

Reply la cine este Jenny


Made by I.M
Cine sunt eu? intreba Jennyoffice boy :)
” O persoana care inca de la interviul pe care l-am sustinut m-a facutsa vad ceva interesant. A stiut cum sa se puna in valoare, stia savorbeasca.  Mi-a pacut pentru ca a fost cred persoana care a vorbitcel mai mult la interviu!!! Si a fost excelent! Asta inseamna ca aremulte de spus si asa este.M-a impresionat de la inceput cu profesionalism, dorinta, putere…dece zic putere?! Pentru ca, inca de la primele intalniri, am mai vazutceva… cred ca de la am doilea personal meeting… si anume, opovara grea pe care o duce. Nu stiu cum, nu stiu de ce, dar am vazutasta. Apoi am continuat sa lucram impreuna…hmm… a fost cevaextraordinar, cand a stabilit intalniri din recomandari din a douasaptamana, cred, sau poate chiar prima,  fara sa fii avut o discutiecu mine in prealabil.Stau acum si ma gandesc foarte detasat la aceste lucruri, laintrebarea lui Jenny… si ce vad?! Profesional o persoanaextraordinara care ia inititiva, vrea sa fie mereu prima. Este un lideradevarat. M-a uimit si pe mine si pe ceilalti membrii din conducere,la intalnirea  de cariera, cu raspunsurile pe care le-a dat! Incredibil!Ce inseamna asta? Un mare talent si sunt convins ca mai are multede aratat. Acest lucru il poate face daca se pune in valoare, maibine ca acum.Ca manager m-a atins puternic, in momentul in care a castigatbrelocul. Si totusi, era nefericita.


 Ea a plans atunci in timp ce eueram extrem de fericit pentru ea. Dar ea…avea atatea pe suflet…pe19 ani pe care-i avea. In continuare am vazut o determinareincredibila in ea, vroia sa faca mai mult, ca sa ajunga in varf cat mairepede. Dar, cred ca am facut o greseala ca manager. La unmoment dat, ea a spus ca vrea sa faca mult mai mult iar eu…amprivit-o asa cum ma priveam pe mine, si asa cum se privea si ea….fara limite. Jenny avea si un program extrrem de incarcat lafacultate, cu recuperari, etc. A uitat ce era mai important. PE EA INSASI. S-a cufundat in recuperari, proiecte, examene, etc. Eu rezistdaca ma uit pe mine, pentru ca am o singura directie in care tragdar ea… in mai multe. Fizic nu rezista ca si mine.Si a venit Craciunul.


Jenny si-a propus foarte multe pentru 2010. Iar,eu sunt aici ca manager personal sa am grija sa se indeplineasca.Chiar daca intre timp au intervenit anumite lcururi care au zdruncinat-o puternic fizic si psihic, cum ar fi acea problema  de sanatate, cumar fi acea sesiune extraordinar de incarcata. Ea rezista desi au fostmomente foarte grele.Ca si manager am inteles ca lucrez cu un om puternic, dar cu unsuflet cald si sensibil, adica lucrez cu un om foarte dinamic, profund,complex. Am vazut foarte multe lucruri care chiar daca o loveau earezista, se ridica si continua si sunt convins ca pe viitor va face aceste lucruri mai bine.


A trecut peste nerealizarea anumitor teluripe care le avea, peste anumite ..sa le numesc dezamagiri  si totusivede din ce in ce mai bine ce insemna un astfel de cadru.Ce inseamna o astfel de munca, mai are foarte multe de invatat siaici se potrivete foarte bine : “Timpul numai avea rabdare”. Acestcitat i se potriveste foarte bine. De ce?! Pentru ca mereu este pefuga, mereu are ceva de facut, mereu gaseste ceva in care sa seimplice iar atunci cand o face si trage ca totul sa fie perfect…seconsuma foarte mult. Si invata si ea e parcurs cat de bine e sa nu teuiti pe tine, cat de important esti ca persoana pentru tine. Invata pascu pas care este gandul pe care trebuie sa-l aiba pentru a aveasucces. Am vazut capacitatea ei de munca, capacitatea de a faceceva si sunt convins ca pana la management mai este foarte putin.Si-i va fi usor,  pentru ca e lider prin definitia firii sale. Si aici, pentrua putea face acest lucru cat mai bine, trebuie sa invete sa delimitezelucrurile. Trebuie sa invete cum sa isi canalizeze energia, si anume,asa cum ea a spus, cand faci un lucuru, pai atunci pe acela il faci.De asemenea sunt singur ca incet, dar sigur ca se va grabi incet.Ma simt f .bine eu ca si manager al ei cand vad ca fiecare persoanadin birou o lauda! Managerii, directorii si altii de care nu-mi maiaduc aminte. Dar, cel ami important lucru este sa isi dea seama deacest lucru si sa il puna in valoare, sa creada in ea, sa stie ca eaeste cea mai importanta si mai puternica persoana din viata ei.Numai daca va reusi sa faca pentru ea ce este de facut, atunci vareusi si pentru ceilalti, ca manager.Sunt convins ca si ea la randul ei poate fi foarte buna, mai buna camine pot spune si ma bucur ca o spun. Tot ce are ea nevoie erabdarea, sa invete ca “Timpul are rabdare”, daca si tu ai rabdarecu el, sa invete ca el le vindeca pe toate, el le rezova pe toate.HMMM…


Un lucru este interesant aici. Imi spune ca sunt prea multelaude…Sunt laude dar poate si mai multe. Asta stiu si eu stie si ea. Dar, vareusi pe deplin in momentul in care va stii sa puna  anumite barieredespre care am discutat impreuna. Doar atunci energia ei va radiapeste tot si va obtine ceea ce-si doreste pe deplin. Stiu ca ea nu semultumeste cu putin…putinul nu este pentru ea pentru ca odemotiveaza, o demoralizeaza.JENNY ESTE O PERSOANA DE IMAGINEAre nevoie de succes pentru a da mai departe de 10 ori mai multsucces. Si sunt convins ca atunci cand va venii…o daaa…va fii ceva.Succesul e foarte aproape de ea dar uneori nu-si da seama. Totuleste aproape, dar, nu mereu are puterea de a se ridica  si trebuie undeget de care sa se agate, iar apoi ti se urca in cap! Va invata intimp cum sa treaca peste indoieli, peste ganduri negative, si vareusi sa gandeasca pozitiv tot timpul pentru ca atunci ii iese totul.Cred ca am si o comparatie pentru ea: este ca un atlet si ce vrea eaeste sa concureze direct cu atletii de top, poate chiar Usain Bolt.Uneori gustul victoriei trebuie simtit. Pentru a stii sa te bucuri cand insfarsit l-ai batut pe marele atlet, trebuie uneori sa stii sa mergi in ligata pentru a putea  trece in liga lor. Este ca si cu infrangerile. Daca nustii pierzi, nu stii sa castigiCe pot spune in final…Este  faptul ca Jenny este o persoana minunata, cu dorinte foarteputernice, cu teluri foarte mari, cu idealuri, cu onoare, o talent foartemare, oarte intelegenta ce sunt convins ca va reusii in cariera pentruca asta isi doreste si va arata mult mai multe pe viitor; va stii sadelimiteze, va stii ce inseamna sa fii un bun manager cand va stii safie cu ea manager mai bun, pentru ca are anumite calitati extraordinare.


Mult succes draga Jenny!!! “
Iulian Mogos, manager OVB ALLFINANZ

Cine sunt eu?


Este foarte interesanta aceasta intrebare…dar mai ales raspunsul la aceasta! Spun asta gandindu-ma la anturajul meu, la colegii mei de facultate, la colegii mei de munca, la zecile de oameni cu care ma intalnesc in fiecare zi…Ce ar raspunde fiecare dintre ei cu privire la mine…
Made by J.I adik me :)
Cine sunt eu? Sunt unul dintre sutele de studenti constanteni si bucuresteni. Primul meu an de facultate l-am petrecut in Constanta la Universitatea “Ovidius”  iar in anul urmator m-am transferat la Universitatea din Bucuresti la acelasi profil din mai multe motive. Amintirile, colegii de pe taramul marii, marea, in sine, pe care o admiram aproape in fiecare zi, ma fac sa ma simt ca un veritabil contantean…
In ochii unui străin ma pot pierde in aceasta multime a tinerilor romani si totusi… ceea ce ma deosebeste este provocarea pe care o iau drept stil de viata, care ma face sa simt ca traiesc, sa imi cunosc cu adevarat puterile si chiar sa ma auto-depasesc. Sunt o persoana optimista iar un esec pentru mine nu este decat o ambitionare sa reusesc mai mult. In astfel de momente ma pot simti singura, trista dar niciodata invinsa. Chiar daca pierd, gresesc sau sufar niciodata nu ma gandesc sa abandonez. Deoarece stiu ca pot provoca viata privind-o cu ochi de invingator. Principiul meu este : sa fii intotdeauna ceea ce esti si sa crezi in propriile forte…pentru ca ceea ce nu te omoara, cu siguranta te face mai puternic. Cred ca oricine poate reusi, conditia este sa vrea. Deci va provoc pe toti…daca nu va cunoasteti limitele definiti-le iar daca le cunoasteti, atunci depasiti-le.
EU NU SUNT PERFECTA
Tocmai de aceia, au existat momente in care paream mai mult decat eram sau chiar mai putin…de multe ori m-am lasat doborata de  obstacolele cotidiene ale vietii…si ce credeti ca am castigat?
Am castigat o stare extraordinara de deprimare, o atitudine extrem de pesimista si marea posibilitate de a pierde diferite etape si sanse ale vietii. Unde mi-a fost motivatia? La asta meditez inca… :)



Cum coincidente nu exista, a aparut omul potrivit la locul si in momentul potrivit…el a reusit sa ma resusciteze si sa imi aduca aminte de ceea ce sunt eu cu adevarat sau, mai bine spus, ceea ce vreau sa fiu cu adevarat…

Cine sunt by I.M as friend


Este f greu sa raspund la intrebarea lui Jenny din acest punct de vedere. De ce? Pentru ca relatia bussiness are la baza relatia de prietenie si invers. Merg cap la cap.
Aici, sunt cateva lucruri mai profunde pe care le pot spune, pentru ca  in afara biroului am vazut si o alta faţa a ei. Din pacate, era o stare total negativista care exprima o oarecare durere. Si se simtea acest lucru. Era ca o fortareata, atunci cand am cunoscut-o eu. Zidurile inca ii rezistau dar inauntru, cetatea slabea. :(Ce vreau sa spun este ca am vazut foarte adanc in mintea ei si in sufletul ei.



Am vazut in timp cam toate aspectele: modul in care vede viata, modul in care sufera,  modul in care ii trata pe ceilalti. Am vazut ca mereu din putinul ei da si celor mai putin ajutorati. Am vazut ca incearca mereu sa ii impace pe cei din jurul ei, mereu sare in ajutor. Face foarte multe lucruri admirabile pentru foarte multe persoane dar se punea pe ea pe locul 2, 3 sau chiar 4. Chiar sunt importanti ceilalti? Se pare ca da, pentru ca o bucura mult bucuria altora. Dar, merita si ea bucuriile pe care si le doreste.
Am avut ocazia sa vad si cum se distreaza si am vazut ca ii place foarte mult acest lucru. Ii place sa aiba prieteni, sa iasa, numai ca de multe ori renunta la acest lucru de dragul altora. M-am bucurat enorm ca am reusit sa o aduc la un karaoke. Am vazut acolo o buna prietena, naturala, sincera, foarte placuta.
Am reusit sa am o aniversare de 23 de ani si o gala excelenta pentru ca a reusit, intr-un final, dupa “negocieri” de 3 ore sa vina la party. Isi dorea din tot sufletul, era entuziasmata. Se gandise cat de interesant va fi si ma gandeam cat de greu i-ar fi fost sa nu vina. Pana la urma, am reusit sa ne distram super in acea seara.



Discutand, in afara biroului, am observat ca este de fapt o persoana vesela. Cand are motiv este foarte  vesela si  imi place  mult asta. Este o persoana de incredere. Sunt convins ca daca un prieten are nevoie de ceva, e prima care sare in ajutor.
Ca amic pot sa spun ca ii prieste libertatea. Are nevoie de ea. De ce spun asta?! Pentru ca ea adora provocarile, noul. Am vazut aceste lucruri si citindu-i blogurile. Patrunzand in mintea ei si mai adanc, am vazut cum este ea de fapt: o buna prietena care a avut o mica organizatie plina de “nebuni” care au reusit sa faca ce multi poate nu ii credeau in stare.
Am reusit sa vad si motivul pentru care ea este asa. Acel suflet cald dar extrem de sensibil,  de care am spus este precum o meduza…imi vine in minte aceasta imagine poate putin exagerata din filmul “7 pounds” cand in final, will smith se sinucide …cu o meduza, o creatura minunata, sensibila dar si cu un tais. Pot spune ca o vad ca pe o persoana extrem de sociabila , de placuta…de gasca, care are multe de aratat. Amical, i-am spus ca de multe ori poate mai mult si uneori se subapreciaza…existand si momente in care face contrariul.


Am reusit sa aflu cum a ajuns in Bucuresti si am reusit sa aflu cum era in Constanta, doar ca aici am intalnit o Jenny ce avea aproximativ 23 – 25 de ani, in loc de cei 19, acum 20 de ani ai sai.
Inca este uneori pe la 22-24 de ani. SE INTREABA MEREU CINE ESTE…
Hmm…este simplu…este Jenny…este ea, dar Jenny este ”mult”…simti pasiunea  cu care face ea lucrurile ce-i plac. Daca-ti serveste un pahar cu suc e muult mai mult. Merita din plin tot ce isi doreste si profesional si personal. MERITA!!! SI ARE SI VA AVEA TOT !
Am o avalansa de idei si as putea vorbi foarte mult despre ea dar, momentan cred ca e de ajuns!!!
Have fun!
by I.M