marți, mai 05, 2009

Campionul lunilor de may

După trecerea în noul an, cu surle şi trâmbiţe...    www.vaduva.ro 

  după ce am simţit sărbătoarea dragostei, din cea mai scurtă luna a anului

  gourmandine.ro

iar in martie am sărbătorit femeia şi neoficial, barbatul

  www.fungift.ro    www.bcucluj.ro

 şi după ce ne-am delectat în aprilie cu cozonac şi ouă roşii

  www.frontnews.ro 

a urmat şi mult aşteptatul campion al lunilor de mai...

   www.wiarusti.ro

Cum noi, românii nu ne dăm niciodată în lături de la petreceri, nici de 1 mai nu a fost o excepţie. Fie că s-a ales savurarea micilor şi a berii la iarbă verde, fie ca s-a optat pentru o petrecere incendiară la mare, cert este că toată lumea s-a simţit bine. Nici cei care au rămas acasă, în faţa televizorului, nu au pierdut timpul, deoarece de 1 şi 2 mai, posturile de televiziune au oferit un program special. 

UN MIC ISTORIC...
Toţi celebrează 1 mai, dar puţini ştiu de ce fac asta. Povestea 1-ului mai muncitoresc începe în 1872, în SUA (Chicago), atunci când muncitorii s-au revoltat, cerând reducerea normei orare zilnice de lucru. În anul 1889, Congresul Internaţionalei Socialiste decretează 1 mai ca Ziua Internaţionala a Muncii, în comemorarea victimelor căzute la acea greva. Astazi, 1 mai se sărbatoreşte în aproape toată lumea, cu excepţia a trei state: Australia, Elveţia, şi ce este mai interesant, SUA. În Franţa, această zi comemorativă coincide cu Ziua Lăcrămioarelor. 

În România abia în 1890, s-a sărbătorit pentru prima dată 1 mai deceblog.net

Şi de atunci, tot aşa o ţinem, cei drept, adoptând sărbătoarea după stilul nostru de viaţă (mici şi bere)!!!  

CE AM FACUT EU ?!

Trebuie să recunosc că şi eu m-am conformat tradiţiei noastre. Nu am fost la iarba verde şi nici nu am poftit la mici şi bere dar am fost la mare(nu cănu aş fi locuit în Cţa!!!)Iniţial, 1 mai l-am petrecut în satul de vacanţă, in care m-am distrat din plin iar apoi pe plajă... acolo, lumea se bronza la soare şi făcea baie în mare, fără nici o reţinere. Apa calda, pentru luna mai, vremea extrem de însorită, au fost adevărate tentaţii, pentru mine.

 

                                              

Astfel după o baie în mare, o relaxare la soare şi imortalizări ale momentului, a urmat cireaşa de pe tort. Pe plaja Cazinoului din Mamaia, în două seri, au concertat Sistem, Simplu, Loredana, Crush şi Alexandra Ungureanu, Blaxy Girls, Alex, Morandi şi s-a lansat imnul turismului. 

 

 

 

IT WAS VERY FUN!!!

PS. ignorati data imprimata pe fiecare poza, nu era setat bn aparatul foto :))

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu